Stavnsklit Fonden / Historien bag ...

Historien bag ...

Feriekoloni- og lejrskoleophold på Bornholm, indgår i tusindvis af børns og flere generationers livserfaring. Som byggesten i opvæksten, med minder, følelser og stemning. 
 
Stavnsklit er en af Bornholms gamle feriekolonier. I mange år ejet af Herlev Kommune, og før da, Herlev Lærerforening. 
 
På Stavnsklit har børn, unge og voksne igennem generationer, kommet for at nyde det fri-rum her er. En pause fra hverdagen, med ro, rum og ramme til .... at lære, at leve, at være. 

Her er tid til nærvær og samvær og her har børn og unge i mange år trænet sociale kompetencer, skabt nye venskaber på kryds og tværs og haft glædesfyldte og livsbekræftende stunder. 

Hvert år kommer "tidligere kolonibørn" forbi på Stavnsklit. De var her i barndommen og vil lige kigge forbi igen. Og her er alle velkomne, også til et kig indenfor og rundt omkring. Ikke alt er som dengang, men følelsen, minderne og stemningen vækkes hurtigt. 
 
Her er en god seng at sove i, og dejlig mad der mætter sultne maver. Her er masser af plads til leg, sjov og udfordringer. 
 
Her laves natløb, spilles skovstratego, bades, spilles og leges Olympiske Lege. Her er alle lige og vel tilpas. 

I 2014 blev Stavnsklit sat til salg og Madmor gik igang med at samle alle de mange mennesker der har Stavnsklit i hjertet, og over tusind personer bakkede op om ansøgninger til fonde om kapital til bevaring og videreførelse af Stavnsklit. 
 
Den A.P. Møllerske Støttefond valgte at bevilge alle de ønskede midler til Stavnsklit, der således blev i stand til at "købe sig selv" og blive selvejende. 
 
Stavnsklit Fonden blev stiftet i dén forbindelse, og således er dette en helt eventyrlig historie om mange, mange mennesker, der gerne vil det samme og som alle bakker op om det fælles formål og det vidunderlige sted. 
 
Nyt liv i gamle huse - sådan er det på Stavnsklit. Fremover vil der fortsat komme børn og unge på feriekoloni- og lejrskole ophold på Stavnsklit - men ikke kun dét - for den unikke ejendom der ligger så roligt i skoven, helt tæt på vandet, er nu åbnet op og gjort tilgængelig for alle. 
 
Således er det muligt at leje lokalerne til mangfoldige aktiviteter og arrangementer. Se praktisk information her ,priser her og book eller kontakt os her.
 
Rigtig hjertelig velkommen til alle. 
 
 
Stavnsklit i gamle dage ...
 
 
 
Stavnsklit nu ...